onsdag 15. februar 2012

Lemon Cup Cakes

Meg og Jacob kasta oss på trenden med og bake cupcake idag, vi prøvde oss på sitron i dag og må jo såklart dele oppskrifta med dere siden den vart så god :)



Lemon Cup Cakes Ca 20 stk :
2 egg

2 dl sukker

1,25 dl melk

50 gr smeltet smør eller margarin

1/2 stk sitron,skallet revet

1/2 sitron, saften nypresset

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker til kakene. Bland sammen melk, smeltet smør, sitronskall og -saft. Ha det i eggedosisen vekselvis med hvetemel og bakepulver blandet. Fyll røren i små muffinsformer, ca 3/4 fulle.

Sett formene på bakeplate og stek dem midt i ovnen ved 200 C i 12-15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Sitronsmørkrem:
100 gr smør, romtemperert

100 gr melis

1 ts vanilje sukker

1/2 stk sitron, skallet revet

1/2 stk sitron, saften nypresset

Smør, v.sukker og melis røres lyst til sitronkremen. Tilsett skall og saft litt etter litt under stadig omrøring. Sette kaldt til bruk. Pynt men strøssel som du vil :)

(om dere vil ha like mye fyll som eg har på kver så doble oppskrifta)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar